Hyvää alkanutta vuotta 2011 kaikille lukijoille!

Jopa on aikaa vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Jälleen kerran voin ontuvasti vedota jatkuviin sairasteluihin, joululahjahässäkkään sun muuhun olemattomaan, etten ole jaksanut keskittyä sen enempää raksailuun kuin kirjoitteluunkaan. Ennen joulua oli rakennuksella vierailut aika lailla jäissä kun ei tuntunut aika eikä jaksaminen riittävän siihen että olisin käynyt valokuvaamassa edistystä jakaaseni kuvat sitten täällä blogissa. Nyt on kahden viikon loma töistä joten on tullut hengailtua pytingilläkin enemmän.

Lyhyesti nyt sitten kuulumiset:

Kattopaneelit on asennettu suurimpaan osaan taloa, sisäseinät maalattu muutamaan kertaan niin ikään suurimmassa osassa huoneista, sähköpiuhoja ja lamppujen paikkoja ihmetelty, spottivaloja asennettu ym. ym. Mutta edelleen vaan betoni on liian märkää myös vastaavan mestarimme mielestä, joten sen kuivumista edelleen odotellaan. Saatiin nyt joku ihme infrapunavekotin jonka on tarkoitus kuivattaa lattiaa nopeammin, ja tehokas se onkin ollut, kodinhoitohuone oli jo kuiva, ja suihku, sauna ja vessakin näytti jo monin paikoin sallittuja lukemia. Pienoinen paniikkihan tässä silti tuppaa tulemaan, loput kiinteät kalusteet tulee ensi viikolla mutta ennenkuin ne voidaan asentaa, pitäisi lattiat olla paikoillaan, ja ennenkuin lattiat voidaan laittaa, pitäisi betonin olla kuivaa ainakin niissä märkätiloissa.. No, onhan tässä vielä aikaa, kuukauden päästä vasta muutetaan!!  

Tänään olin siivoamassa vessaa joka on toiminut varastona lukemattomille laastisäkeille, ämpäreille, kipoille, kupeille, muovirullille sun muulle sälälle. Ja imuroituakin sain sen pienen kopperon, joten nyt sopii toivoa että saataisiin sielläkin lattia paremmin kuivumaan.

Lattialaatoittajaa ja vesieristysten tekijää nyt haetaan taas kun sen alunperin tekemään luvannut tuttava on taas kadonnut kuin tuhka tuuleen eikä vastaa puheluihin eikä viesteihin.. Mestarilla oli kyllä muutama nimi tiedossa joten katsotaan jos ne kontaktit poikisivat jotain tuottavaa.

Tässä vielä pieni kuvapläjäys tuvasta:

Kattopaneelit asentumassa.

Valmista tuli, ainakin paneelien osalta. Kuvassa näkyy huonohkosti myös liesituulettimen hormin yläosassa pilkottava metalliteline joka on teetetty mun työpaikalla tuulettimen kiinnittämistä varten. Ja tässä alempana kuva telineen runko-osasta:

"Potta". Tämä oli meikäläiselle ihan uusi juttu, metallikippo jollainen tulee jokaisen spotin alle paneelien taakse estämään liikaa kuumenemista.

Kodinhoitohuone.

Eteis"halli".

Vanhempien makuuhuone. Tuo seinäkyhäelmä on siis oleva sängypääty joka näillä näkymin päällystetään tummalla poikkipaneelilla.

Portaikko maalattuna.

Takka muurattuna ja pintaa vaille valmis. Tällä hetkellä se on jo rapattu ja odottaa vielä maalaamista, muurari kun sanoi että maalattuna se on paljon helpompi pitää puhtaana. Tuohon takkasydämen reunuksille laitettiin vielä samaa mustaa laattaa mitä tulee keittiön ja eteisen lattiaan, niin pysyisi ehkä edes hitusen puhtaampana tuo luukun reunamaasto.

Ja sitten vielä olohuone, joka tullee aiheuttamaan paljon päänvaivaa huonekalujen sijoittelun suhteen. Mutta se on pientä, kunhan nyt edes päästäisiin sinne asti että saa alkaa niitä huonekaluja pyörittelemään.