Nyt se on totta, muutto uuteen kotiin! Sattuneista syistä en ole päässyt viikonloppuna päivittämään blogia ja jakamaan muuttokaaosta teidän kanssanne, koska ensinnäkin oli kokoajan turkasen kiire, toiseksi koska uudessa kodissa ei netti vielä toimi ja kolmanneksi koska kamerat on hukassa. Joten kuvia ei toistaiseksi ole saatavilla, ja tämäkin päivitys lienee vähän hätäinen, mutta kelvatkoon nyt ensi hätään.

Muutto sujui vauhdikkaasti, kiitos riuskojen muuttomiesten! Sielä oli isää ja appiukkoa ja kavereita kantamassa tavaraa, joten melko nopeasti sujui, ainoastaan mun pakkaaminen oli vielä pahasti vaiheessa, kun aamulla kuorma-auto ajoi pihaan. Pahvilaatikot ja muovisäkit ei riittäneet mihinkään vaan välillä piti käydä tyhjäämässä uudessa kodissa että sai taas tulla jatkamaan pakkaamista, joten se hidasti hommaa jonkin verran. Mutta paremmin se sujui kuin uskalsin toivoa.

Uusi koti on nyt täynnä jätesäkkejä ja pahvilaatikoita, mattoja rullalla keskellä eteistä, huonekalut vaan heitetty johonkin suunnilleen sopivaan paikkaan. Joten paljon on vielä tekemistä. Paljon on myös tekemistä rakennushommien kanssa vielä, niitä listoja puuttuu edelleen, sitten sähkötöissä on melkoisesti parantamisen varaa, koska tällä hetkellä olohuone on osittain ilman sähköä (katossa olevat spotit toimii mutta pistorasioista ei saa sähköä).  Ja jostain syystä tiskikone ja vessa (vaikka ovat ihan eri puolilla taloa) joutuvat vuorottelemaan, eli jos haluaa tiskata koneella, pitää käydä kääntämässä teknisessä tilassa sähköt pois vessasta jolloin tiskikone alkaa toimimaan, ja sitten kun on tiskattu niin pitää käydä palauttamassa sähköt vessaan. Valojen liiketunnistimet toimii välillä miten sattuu, toisinaan oikein hyvin, toisinaan ei ollenkaan, ja yöllä on kiva kun kissat kulkee talossa niin valot syttyy ja sammuu eestaas, eteisen valot paistaa öisin kivasti silmiin. No, mutta noiden kanssa kyllä pystyy elämään ja lähinnä kai säätämällä ja ohjelmoimalla noita tunnistimia ja niiden herkkyyttä saadaan sitten se meidän tarpeisiin sopiva valaistussysteemi.

Mutta onni on oma sauna! Vaikka vuosi nyt on kulunut ihan hyvin ilman saunaa, niin nyt voisin istua saunassa vaikka kellon ympäri. Pikkumieskin intoutui eilen heittämään löylyä oikein kunnolla, vaikkei ole elämässään ollut kuin pari kertaa saunassa ja edellisellä kerrallakin halusi heti pois. Nyt sai oikein toppuutella ja viedä välillä suihkuun jäähylle, ettei olisi saunonut itseään ihan näännyksiin, ja kyllä sitten pikku-ukkoa väsyttikin saunomisen jälkeen mukavasti. Ja kun sauna on uusi ja kaunis, niin kyllä siellä kelpaa istuskella.

Niin ja sellainen pieni mielenkiintoinen havainto tehtiin, että kattilakanta täytyy uusia lähestulkoon kokonaan, koska vain muutama hassu kattila ja vain kaksi huonoimmasta päästä olevaa paistinpannua toimii induktiotasolla. Ärrrh. Mulle uskoteltiin että vain ne ikivanhat alumiinikattilat ei toimi tuossa, mutta näemmä uudempikin kalusto voi olla sellaista materiaalia, ettei induktiotaso niitä tunnista. Onkohan noissa kattiloissa ja pannuissa nykyään mainittu niiden soveltuvuus induktiotasolle? Ettei tule ostettua turhaan vääränlaisia.

Lopuksi vielä iso kiitos omalle äidilleni, joka siivosi tehokkaasti uuden talon muuton alla, että sai vaan kantaa tavarat sisään. Iso kiitos muuttomiehille, ja iso kiitos anopille, joka kuurasi meidän vanhan kämpän katosta lattiaan niin, että siellä oli hohtavan puhdasta ja raikkaan tuoksuista, kun eilen illalla käytiin hakemassa kattolamput pois. Tänään palautetaan avaimet ja sanotaan vuokrakämpälle adios.