Tässäpä kuva kattolyhdystä johon on huippulaadukkaalla kuvankäsittelyohjelmalla (=Paint) piirretty hieno graafinen osoitin eli nuoli, jonka on tarkoitus osoittaa syyttävästi sitä kohtaa jonka pystytysporukka on taloa kasatessaan mokannut täysin.

Tuosta yllä osoitetusta jiiristä, samoin kattolyhdyn toiselta puolelta, puuttui siis kokonaan alapuolelta tuki niin että kattopeltejä asentaneen rakennusmiehen painon alla katto oli antanut todella reilusti periksi. Timpurit sanoivat että siitä olisi lumi tullut talvella läpi todella äkkiä.. Tästä suivaantuneena mieheni sitten soitti linjat kuumina talotehtaalle ja antoi tulla täyslaidallisen kaikesta siitä, mikä talossa on pystytysporukan jäljiltä ollut pakko korjata. Ensin talotehtaalta oli toppuuteltu tuon kattolyhdyn jiirien kantavuuden suhteen, että kyllä se olisi lumen painon kestänyt ja ei se niin paha ole miltä vaikuttaa, mutta oman timpurifirmamme pomo oli sitten ollut itse talotehtaaseen yhteydessä ja selittänyt tilanteen vakavuuden, ja nyt oli sitten päädytty siihen että omat timpurit korjaa tuon mokan ja laskuttaa talotehdasta. Tänään oli kaupungin taholta rakennetarkastus (tai ainakin piti olla??) ja ei olisi kuulemma mennyt siitä läpi sellaisena kuin se nyt on ollut. Tosin nyt jäi epäselväksi se että pidettiinkö se tarkastus vai ei, tarkastaja kun oli tullut puoli tuntia myöhässä ja väittänyt että tarkoitushan oli tulla vasta huomenna. Jotain siellä kuulemma oli kuitenkin katseltu mutta ihan varma en ole että oliko se nyt virallinen tarkastus vai otetaanko se uusiksi toiste?

Että ei todellakaan taas ole mennyt ihan niinkuin Strömsössä.

Mutta jos nyt jotain hyvääkin niin timpurit on eilen saaneet suuren osan kattopelleistä laitettua ja tänään on sitten ilmeisesti paranneltu tuota kattolyhdyn kantavuutta. Sähkömies on ollut jo parina päivänä vetämässä piuhaa ja laittamassa pistorasioita, ja ilmastointimiehet olivat tulleet myös katsastamaan tilannetta. Ensimmäisen vaatimuksenkin olivat jo meikäläiselle asettaneet, pitäisi päättää millainen liesituulettimen mä nyt sitten haluan, koska liesituulettimen malli ratkaisee aika pitkälti myös sen tarkan sijainnin eli röörin paikan katossa. Nyt sitten täytyy noita malleja tutkailla tarkemmin, kun vaan joskus ehtisi...