Nyt vihdoin alkaa lattiatasossakin tapahtua jotain! Lainassa olleen tehokkaan kuivurin ansiosta lattiat todettiin kuivaksi (paitsi wc on vielä paikoitellen kostea), ja vastaava mestari onnistui järjestämään meille laatoittajan! JEEEE! Laatoittaja aloitti työt eilen ja on vielä parannellut lattiapintoja tasoitteilla sun muilla ja laittanut vesieristystä märkätiloihin, ja tänään oli keittiö saanut jo puolet laatoituksesta. Huoneen ilme ja tunnelma muuttuu heti täysin kun saadaan lattiaan jotain muutakin kuin kylmänkalseaa harmaata betonia.

Kattopaneelit on laitettu yhtä makkaria ja yläkertaa lukuunottamatta kaikkialle ja viimeisiä maalauksia hoidetaan pois alta ennen muiden lattioiden laittoa. Käytiin tänään hakemassa K-Raudasta makuuhuoneisiin laminaattia ja siinä meinasi meikäläisellä vähän ääni kohota liikaa kun ei meinattu päästä siipan kanssa yksimielisyyteen laminaatin väristä.  Myyjäkin kävi siinä kysymässä että voisiko hän olla avuksi ja minä totesin että ei tarvi kun me vaan väitellään!

No loppujen lopuksi päästiin aika hyvin yhteisymmärrykseen siitäkin seikasta että lattioiden ei ole pakko olla samanlaiset ja samanväriset joka makuuhuoneessa vaan voi laittaa yhteen huoneeseen tumman lattian ja toiseen huoneeseen vaalean lattian. Mulla kun oli alunperin ollut ajatuksena että läpi talon kulkisi väreissä joku "punainen lanka" eli jonkinlainen yhtenäinen juttu niin, ettei tulisi sellaista sisustuksen ja värien sekamelskaa kun jokainen huone olisi ihan erilainen. Mutta toisaalta en tiedä miksi pientä sekamelskaa ei saisi olla, sehän on oikeastaan vaan ihan kiva jos jokainen huone on yllätyksellinen. Pääasia että sen sekamelskan toteuttaa tietoisesti ja harkiten.

Eli meidän vanhempien makuuhuoneeseen tulee nyt sitten tummaa leveää lankkulaminaattia ja pojan huoneeseen melkein valkoinen laminaatti. Pojan huoneeseen on myös jo maalattu seinään iso tähti, ja sepä meinasikin olla vähän liian haasteellinen kuvio joka vaati jonninverran mittaamista ja laskelmia, mutta hieno siitä tuli, kiitos aviomieheni!