Jospa nyt siirryttäisiin tuokioksi tänne meidän pieneen vuokrakämppään, missä olen tänään tuskaillen tukkaani repinyt, kun olen ollut niin tyhmä että olen muuttaessa pakannut kaikki joulutamineet pois sinne isompaan kylmävarastoon missä suuri osa meidän omaisuudesta on pian vuoden ollut, tuolla "maalla" jossain, en edes tiedä missä se varasto tarkalleen on enkä kyllä sinne lähtisi penkomaankaan.

Olin kai lapsellisuuksissani kuvitellut, että jouluksi päästään uuteen kotiin vaikkei se koskaan ole ollut edes tähtäimessä, tai sitten olin kertakaikkiaan ajatellut skipata koko joulun ja ajatellut ettei vuokralla asuvat tarvitse joulutilpehööriä. Niinpä meiltä ei sitten löydy minkään sortin sähkökynttelikköjä, pöytäliinoja, verhoja, koristeita.. Ja kaikki ne verhot mitä täältä löytyy, on niin pitkiä ja isoja etten halua niitä käyttää kun on sähköpatterit jotka peittyisi sitten kokonaan sinne kangaspaljouden alle. Yksi punainen joulukappa löytyi joka taitaa olla mallia kasari, tai korkeintaan ysäri, ja se oli meillä vanhan tuvan keittiössäkin kun sinne mökkiin se sopi kuin nenä päähän, mutta tänne 2000-luvun vuokrakolhoosiin se ei mene vaikka kuinka yrittäisi. Mutta ikkunassa se nyt silti on ja kyllä siitä punaisesta väristä vähän joulun tuntua irti saa. Olohuoneeseen löysin punaiset paneeliverhot joita jouduin vähän kääntämään ylhäältä etteivät jäisi sinne patterin päälle roikkumaan, ja vaikka ne ei ihan jouluiset olekaan, niin värityksensä puolesta menköön nyt tämän kerran. Eipä ainakaan tarvitse olla vihreitä verhoja vuoden ympäri. Yhden punaisen, kutistuneen kaitaliinankin löysin ja iskin sen pöytään varsin kesäisen "vakstuukin" päälle, ilman vahakangasta kun ei voi tällä hetkellä olla ja uutta en aio muutaman kuukauden tähden ostaa. Ja yksi ikkunaan ripustettava valotähti löytyy mutta sekin on niin pojan runtelema, etten tiedä tuleeko siitä enää kalua ja kehtaako sitä mihinkään esille laittaa.

No, eläviä kynttilöitä kyllä löytyisi pussillinen, mutta en tiedä uskaltaako niitäkään polttaa kun täälä kaksi karvaturria hyppii pöydillä ja yksi touhutenava vetää ne lattialle alta aikayksikön. Koitetaan nyt saada edes yksi sähkökynttelikkö lainaksi jostain ja askarrellaan itse jouluisia koristeita, eiköhän sillä jo pärjää aika pitkälle.

Kunpa vaan jo päästäisiin muuttamaan niin saisi laittaa ihan ikioman joulun omassa kodissa.