Joo olihan siellä hienoja kaakeleita siellä Laattapisteessä, oli toki. Ja kalliita. Kysyttiin tarjous kylpyhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen ja vessaan suhteellisen neutraaleista kaakeleista, joiden väreinä oli lähinnä valkoista ja harmaata, ja hinta oli lähemmäs pari tonnia.Talonrakennuksen tiimellyksessä pari tonnia ei kuulosta isolta summalta, mutta toissapäivänä kun kävin Starkissa katsastamassa tarjontaa ja löysin sieltä paljon kivoja laattoja niin niiden lähtöhinnatkin oli moninkertaisesti halvemmat kuin Laattapisteen laattojen, joten ei mun mielestä aina kannata ottaa sitä kalleinta mahdollista jos ihan yhtä hyvää saa halvemmalla. Yritän päästä vielä tänään käymään RTV:ssä, siellä muistaakseni oli myös kiva laattavalikoima.

Eteisen ja keittiön lattialaatat ja välitilalaatat keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen jätettiin vielä auki. Ne välitilalaatat valkataan sitten myöhemmin niin että mätsäävät hyvin kaapistoihin, ja lattialaatatkin on suht helppo valita. Ongelmallisin on tuo kylpyhuone kun siellä pitäisi kolme eri väriä saada sointumaan toisiinsa, harmaa lattia, vaaleat peruslaatat ja yksi tehosteseinä.

Mitäs muuta sitten.. Kerroinkos jo että puhallusvillamiehet oli käyneet alkuviikosta ja hoitaneet hommansa mallikkaasti, ja sotkuisesti. Mummu ja moffa oli sitten olleet illalla siivoamassa talolla villamiesten jälkiä ja monta tuntia oli siihen hommaan mennyt. Ja nyt on sitten kylpyhuoneen muuraaja paikalla ja eilen oli seinät nousseet jo puoleenväliin. Ja hyvältä näytti! Vaikutti tosi kokeneelta ja asiansa osaavalta muurarilta jolla oli paljon ideoita ja ehdotuksia kylpyhuoneen muuraamisen suhteen, joten siitäkin tuli tosi hyvä mieli ja luotan siihen että tekee hyvää jälkeä.

Yksi tuttu rakennusmies, joka on luvannut tehdä käsittääkseni vesieristeet ja laatoituksen, kävi myös eilen talolla ja oli mitannut kosteuksia ja tuumannut että talo on ihan liian kostea vielä, kun lämpö on ollut niin kauan pois ja aika kauanhan oltiin säiden armoilla muutenkin.. Joten nyt sitten siellä on joku kuivurilaite pörräämässä, että saataisiin laatoitukset mahdollisimman pian aloitettua. Mutta se mulle jäi nyt vähäh epäselväksi että mistä laatoituksista oli kyse, kylppärin, vai jonkun muun tilan..?