Kiirettä pitää niin töissä kuin töiden ulkopuolellakin. Poitsu otti ja sairastui mihin lie kausiflunssaan joten sitä ollaan nyt podettu tässä viime päivät yötä päivää. Nyt oli eka kuumeeton päivä joten ajattelin kipata pikkuherran huomenna hoitoon ettei hypi seinille täällä kotona, siitä oli jo merkkejä tänään kun alkoi olemaan virtaa enemmän kuin laki sallii.

Talolla on levytetty väliseiniä ja eristetty yläkertaa. Ja yks kaks yllättäen meille on tullut myös kylpyhuone, sauna ja vessa. Muurari tuli viime viikolla ja nyt on seinät pystyssä.

Kylpyhuone puolivalmiina. Suihkunurkkaukset nousee kattoon saakka, ja niiden väliin ollaan siis kaavailtu jonkinlaista tehosteseinää kaakeleilla. Huone näyttää melko kapealta tässä kuvassa ja vaikka se kapea onkin, niin luonnossa mielestäni kuitenkin tilavampi kuin tässä kuvassa.

Tähän etualalle tulee kylpyhuoneen yhteydessä oleva wc ja tuon "puoliseinän" taakse sauna. Seinä jää puolittaiseksi, yläosa tulee todennäköisesti harmaasta lasista.

Laattavalinnat eivät ole vieläkään päätöksessään, nyt ollaan kierretty oikeastaan kaikki kaupungin kaakeliputiikit rautakauppoja myöten ja nyt ollaan karsittu vaihtoehdot kahteen, Laattapiste tai K-Rauta. Jälkimmäisessä käytiin eilen hermostumassa (tai siis mulla paloi hihat) kun mun jakeluun ei mene miksi myydä laattoja, jos ne on kaikki liimattu esittelyalustoihinsa tai seiniin eikä esim. lattialaattamalleja voi ottaa käteen ja mennä sovittamaan seinälaattoihin. Miten yritys kuvittelee saavansa mitään myydyksi? Kuka ostaa sian säkissä, laatat kun kuitenkin on melko kalliita? Mä en ainakaan osaa sanoa sopiiko valitsemani lattialaatta noihin seinälaattoihin jotka on tuolla parinkymmenen metrin päässä.. Kysyttiin vielä myyjältä että olisko näitä irrallisina, myyjä tuumasi että noup, koitti repiä käsin irti laattoja alustastaan, ei luonnollisesti irronnut, ja sanoi että kiinni on, jos haluatte ostaa niin tilataan. Yeah right..

No, mä purin kiukkuisena huultani siellä kaupassa enkä alkanut avautumaan myyjälle, olisin vaan nolannut sekä itseni että mieheni, mutta kotona sitten päätin avata sanaisen arkkuni ja antaa K-Raudalle palautetta netin kautta, niillä kun sattui olemaan jonkin sortin palauteboksi kotisivuillaan. Kirjoitin pitkän ja tulikivenkatkuisen viestin siitä kuinka asiakkaita palvellaan ja kuinka tavaraa saadaan myydyksi, mutta kun tuli viestin lähettämisen aika, ei Lähetä-nappulasta tapahtunutkaan mitään. Toinen vaihtoehto oli Peruuta-nappi. Se yllättäen kyllä toimi. Että joo, ei sitten menny sekään niinku Strömsössä..

Yön yli asiaa mietittyäni oli pahin kiukku laantunut ja aloin miettimään sitä laajaa laattavalikoimaa, mikä K-Raudassa kuitenkin on. Ja suhteellisen edullisiakin laattoja siellä on ja oletan että halvemmaksi ne laatat sieltä joka tapauksessa tulisi, kuin Laattapisteestä, rakentaja-asiakkaalle kun tulee vielä se oliko se nyt -30% alennus.. Joten päätettiin tehdä uusi visiitti ja selvitä ilman myyjää, ja onnistuttiinkin haalimaan niistä vähistä irtomalleista, mitä niillä oli, ihan kivat vaihtoehdot kasaan ja nyt mielenkiinnolla odotan mikä tulee olemaan K-Raudan hinta. Jokseenkin uuvuttavaa vaan oli noita laattoja vääntää ja kääntää ja samalla vahtia silmä kovana ylivilkasta pikku toipilasta joka ei halunnut istua kärryissä vaan juoksi ympäri rautakauppaa ja kiipeili laminaattikasojen päällä ja kollasi näytteille kasatut kylpyhuonekaapistot jne. Pikkusen oli hiki kun lähdettiin kotiin.

Muita mietinnän alla olevia asioita on peilit vessaan ja makuuhuoneen meikkauspisteeseen. Vessaan haaveilen tanskalaisen Dansanin Luna-malliston peiliä missä on valot mukana:

Makuuhuoneen peilistä ei ole vielä hajuakaan. Sinnekin tekisi mieli ottaa tuollainen missä on valot valmiina niin ei tarvitsisi niitä lamppuja ja lampun paikkaa alkaa miettimään erikseen, mutta nuo on sikakalliita nuo Dansanin peilit joten tuskin on ainakaan kahteen varaa. Vessaan meille tulisi 100-120 senttinen peili ja ne oli hinnaltaan yli 500e. Joten täytyy nyt tosi tarkasti miettiä että onko se tarpeellinen hankinta. Niin joo ja huurtumaton peili se myös olisi mutta ei ole vessassa tarpeellinen kun ei siellä suihkutella.

Yritän vielä laittaa jossain välissä kuvia laattavaihtoehdoista jos löytäisin kaikista kuvat netistä, osasta mulla on kuvat mutta ei näistä K-Raudan vaihtoehdoista.

Loppuun vielä pari kuvaa talolta:

Askartelua oviaukkojen päälle.

Johtohässäkkä toisessa pikkumakuuhuoneessa. Seinän takana on siis tekninen tila ja tuosta nuo kaikki piuhat nyt sit tulee sisään. Aikamoinen vyyhti..

Tuohon missä on nuo hienot rivit röörejä, tulee vaatekappi peililiukuovilla.

Olohuoneen katto odottaa panelointia.