Niin noista valokatkaisijoista piti kirjoittaa vähän enemmän, kun niiden suunnitteleminenkin vaatii vähän enemmän pähkäilyä ja päätöksentekoa kuin että tuleeko tähän on vai off. Meille kun on siis tulossa eräänlainen älytalo jossa erilaisia sähkösysteemeitä voi ohjata keskitetysti joko eteiseen sijoitettavan "ohjauspaneelin" kautta tai sitten valokatkaisijoilla, joilla lähinnä ohjataan siis valaistusta. Osaan valokatkaisijoista tulee myös termostaatti ja lämpötilanäyttö, näin ainakin olen ymmärtänyt.

Katkaisijoihin tulee siis lähinnä erilaisia valaistusteemoja, esim. keittiöön ja olohuoneeseen täysi siivousvalaistus, ruuanlaittovalaistus, juhlavalaistus, kaikki valot pois -kytkin jne. Ja on jokseenkin vaikea näin etukäteen hahmottaa millaisia valaistusteemoja sitä oikein tarvitsisi ja millaisin valaisimin ne teemat sitten toteutetaan.. Ja montako nappulaa katkaisijaan nyt sitten tarvitaan, riittääkö neljä, tarvitaanko kuusi tai jopa kahdeksan. Joidenkin mielestä tämä kaikki saattaa olla turhaa enkä itsekään ole vielä ihan varma tullaanko kaikkia näitä toimintoja tarvitsemaan, mutta onpahan sitten ainakin laitettu ja kokeiltu. Älytalossa pitäisi kaikki olla helpompaa, mutta kuten jo aiemmin olen sanonut, rohkenen epäillä että mun kohdalla tälläiset tekniset viritelmät vain hankaloittaa elämää. :) Mutta mielenkiinnolla silti odotan mitä tuosta tulee. Aluksi täytyy varmaan teipata jotkut laput noihin katkaisijoihin ettei tarvi kaikkia vuorotellen painella ja kokeilla että mistä nyt syttyikään mikäkin valo.

Muista älytalon ominaisuuksista mä en oo vielä päässyt tarkemmin perille, palaan niihin sitten myöhemmin kun ne asiat on ajanohtaisia.

Tämän älytalon ja valaistussuunnitelman meille toteuttaa Bemi Automation.