Mä en oo ikinä tajunnut, tai enpä vain ole tullut asiaa ajatelleeksi, kuinka paljon villaa sun muuta eristettä talon seiniin pitää laittaa. Ja kattoon, sitä mä en ainakaan ollut tullut ajatelleeksi. Siellä on nyt topattu seiniä oikein urakalla, väliseinät alkaa olemaan ok ja nyt laitettiin yläkerran kattoon villoja. Ja sitten tulee vielä puhallusvillamiehet laittamaan ne hankalat paikat. Ja voi karmeeta sitä pölyn määrää mikä niistä villoista lähtee! Siellä on lattia ihan valkoisenaan villapölyä ja lisäksi kipsilevypölyä, ja vaikka siellä on imuri niin ei siitä oo apua kuin korkeintaan tunniksi. Ilmakin on ihan sakeanaan hienonhienoa tomua joka tunkeutuu sitten silmiin, nenään ja suuhun ja meikäläinen, joka on isäänsä tullut, on sitten röörit tukossa heti kun pääsen ovesta sisään. Musta ei olisi rakennusmieheksi, eikä naiseksi, enkä ymmärrä kuinka oma mies siellä pölyssä pystyy olemaan, mulla menee homma heti yskimiseksi.. Ja sekin on yllättänyt, miten hidasta hommaa se villojen laittaminen loppujen lopuksi on, mä luulin että se olis päivässä tehty mutta aikamoista palapeliä näyttää olevan.

Yläkerta villoitettuna

 

Mutta hyvä että eristettä piisaa, kun nyt on saatu lämmötkin päälle taloon. Lämpöpumppu on tullut ja tänään oli jotain miehiä kytkemässä sitä ja siellä se iloisesti hurisi "pannuhuoneessa" niinkun vanha kansa sanois. Ja vaikka talossa oli vielä kylmä kun nyt illalla siellä käväisin, niin ei enää läheskään niin kylmä kuin ennen, selkeästi jo huomasi että alkaa lämpenemään ja olisi pärjännyt jo ilman pipoa ja käsineitä.

Lämpöpumppu

 

Maanantaiaamuna pikkumies veti eteisen lipaston päältä lattialle pöytälampun, jonka keraaminen jalka tietysti hajosi. Olin jo ehtinyt miettiä sille paikan uudessa talossa, mutta nyt joudun sitten keksimään jotain muuta. Vähäsen jäi harmittamaan tuo lampun hajoaminen, mutta kun samana päivänä saimme laatikkokaupalla uusia lamppuja taloon, tuli mieleen että ehkä se pöytälamppu ei olisikaan sopinut näiden uusien lamppujen joukkoon. Rehellisesti sanottuna mä en oikein tiedä mitä ollaan ajateltu noita lamppuja valitessa, ei ne nyt ihan sitä mun haavekuvaa vastanneet, mutta toisaalta tässä ei ollut kaikki valot, vaan lähinnä ulkovaloja ja upotettavia spotteja ja epäsuoraa valaistusta jotka eivät suoranaisesti tule näkyviin. Mutta silti jokseenkin teollisen näköisiä hökötyksiä ja vähäsen piti silmiä pyöritellä ihmetyksestä, että miten nää tulee sopimaan meidän taloon. Mutta pannaan ne sopimaan, tavalla tai toisella. Tässä pari "herkkupalaa", kuka tykkää, kuka ei. Mä en vielä oikein tiedä tykkäänkö vai en.

Ulkovalaisimet, jotka valaisee sekä ylös- että alaspäin. Nämä tulee ovenpieliin ja terassin ja autokatoksen tolppiin. Näyttää kädessä aika isolta möhkäleeltä, mutta kun sitä sovitti ovenpieleen niin ei se ollut ollenkaan paha.

Tämä lamppu mua hieman arveluttaa. Se on tarkoitettu kohdevalaisimeksi takan eteen, ja sen kuuluu sitten lähinnä vain valaista takka. Tämä oli ainoa ns. roikkuva lamppu joka tilattiin tässä vaiheessa, muut nyt saadut lamput tulee osittain näkymättömiin. Ja tämän hökötyksen vastapainoksi haluan ehdottomasti hankkia jotain kaunista ja "pehmeää".

Mitäs muuta uutta.. Portaikkoon on leikattu tälläinen ikkuna-aukko:

Mietityttää vain, että kun kaiteet taitaa olla pakolliset portaikoissa ja tuo ikkuna tulee portaiden puolella melko alas, niin se kaide joudutaan vetämään tuosta ikkunan yli. Näyttänee vähän hassulta, mutta eipä tuolla ikkunalla mitään sen kummempaa funktiota ole kuin valon tuominen eteiseen, joten pakko tyytyä siihen että kaide menee siitä yli ja that's it. Tämä oli siis tiedossa jo ennenkuin tuo ikkuna tehtiin, ei siis tullut mitenkään yllätyksenä että siihen tulee kaide.

Keittiöstä odotellaan tarkempia mittapiirustuksia, sähkömiehet olivat niitä pyytäneet.. Huushollikeittiöistä sanottiin että ensin pitää tehdä puhelimitse tietyt tarkistusmittaukset että saadaan piirustukset tehtyä joten huomenna on sitten varattu aikaa siihen hommaan. Sitten kohta saanee kiinteät kalusteetkin pistää tilaukseen, en muista yhtään millainen toimitusaika niillä on vaikka siitä on kyllä ollut puhetta. Täytyy sekin asia nyt pikkuhiljaa selvittää, ettei sitten jää kalusteista kiinni meidän uuteen kotiin muutto.

No niin, se tältä erää. Nyt täytyy hoitaa nämä iltarutiinit ja yrittää päästä ajoissa nukkumaan.