Ensin pakko sanoa että katto on nyt oikaistu talotehtaan miesten toimesta, jee. Kiitos siitä heille! Nyt kun vielä ne peltimiehet suvaitsisivat saapua.

Sitten liesituuletinprobleemaan. Olisi kiva kuulla ideoita ja ratkaisuja niiltä joille on tullut/on tulossa korkea keittiö ja saareke jonka päälle liesituuletin pitäisi viritellä. Meidän keittiön katto nousee siis sinne lähemmäs viiteen metriin ja katosta pitäisi vetää joku pömpeli siihen lieden päälle, mutta kun netistä katselin noita tuulettimia niin aika standardipituisia ne niiden röörit näyttää olevan. Toki rahalla saa ja hevosella pääsee, enkä usko että se mikään ylitsepääsemätön ongelma tulee olemaan, mutta pientä miettimistä taitaa vaatia. Mallikin on vielä hakusessa, mua olis kiinnostanut tälläinen moderni putki mutta mies vierasti noin modernia hökötystä. Perinteisempi malli olisi sitten tämä joka miellyttäis meidän molempien silmää mutta on ehkä vähän tylsä ja tavallinen, ja kun takka tulee niin lähelle lieden paikkaa niin huonolla mäihällä tuo lasilevy sitten ottaisi takkaan kiinni eikä mahtuisi siihen lainkaan. Siksi tuo moderni putki olis parempi vaihtoehto. Starkissa näin joskus myös esillä olleen kivan liesituulettimen joka muistutti modernia lamppua, vähän tähän tyyliin, mutta ihan tuollainen se ei muistaakseni ollut vaan enemmän kartion mallinen.

Ja miten paljon väliä tapaa hellan ja liesituulettimen välissä yleensä olla, onko siihen olemassa joku standardi? En tiedä kuuluuko mun edes tuollaista miettiä, mutta mietin kuitenkin. Olishan se kiva ettei sitä otsaa kokoajan kopsauttaisi liesituulettimen reunaan kokkaillessaan, tai ettei se jäisi liian korkealle niin ettei vedä kunnolla.