Aikamoisen läjän erimittaisia laudanpätkiä talotehdas oli meille toimittanut. Niistä pitäisi järkeillä ikkunoiden ympärille laudat, mutta useamman tunnin niiden kanssa pähkäiltyäni tulin siihen tulokseen ettei siinä ole paloja ihan joka ikkunaan. Helpommalla olisi päässyt jos olisi itse katkonut pitkästä lankusta sopivat palat, kuin väkertää moista palapeliä. Sellainen millien, senttien ja metrien pyörittely ei vaan sovi mulle, käämit kärähtää jos ei heti ekalle laudalle löydy sopivaa paikkaa. No, päädyimme lopulta olettamukseen että talotehdas kuitenkin on toimittanut ne palat, jotka on aikonutkin, ja pisimmät laudat onkin tarkoitus katkoa itse, ja yläikkunoihin askarrellaan sitten ihan omat kehykset.

Muuten talo alkaa näyttää aina vaan enemmän talolta, mies on nyt askarrellut apujoukkojen kanssa räystäslaudoitusta aamusta iltaan monta päivää, ja tänään alkoi näyttää niiden suhteen melko valmiilta. Jotain pätkiä on jouduttu jättämään kun talofirma oli toimittanut vääränlaiset koriste"arkut" jotka tulee johonkin sinne räystäiden kulmiin. Ensi viikolla pitäisi niiden oikeiden tulla, samoin kuin loput ikkunat, koristepalkki sun muuta jälkitoimitukseen jäänyttä tavaraa.

Nyt sitten odotellaan takan ja piipun muuraria, joka ei koskaan tullut. Jotenkin se ei vaan yllättänyt yhtään, eikös muurarit ole perinteisesti ammattikunta joka ei koskaan ilmesty paikalle, ilmestyy myöhässä tai katoaa ennen aikojaan?