H-hetki lähestyy. Kolmen viikon päästä pitäisi tiet ja kunnallistekniikat olla tontilla valmiina niin että pääsee raivaamaan pusikkoa perustusten tieltä pois. Rakennuslupakin saatiin pitkällisen säätämisen jälkeen, aina tuntui puuttuvan joku lomake tai joku tuikitärkeä nippelitieto jostakin kohtaa lomakkeesta. Mutta minkäs kaupunki byrokratialleen voi, niiden tehtävä on pyöritellä papereita, ja papereita me heille ison nipun toimitimme. :)

Keittiöfirmassa käytiin lyömässä lukkoon kaapit koko taloon, ja olemme ihan tyytyväisiä valintoihimme. Ei mitään hurjan erikoista tai trendikästä mutta tarpeeksi modernia silti. Tarkoituksena oli valita kaapistot jotka ei heti parin vuoden päästä olisi ihan out of fashion tai ettei oma silmä niihin kyllästyisi kovin nopeasti. Keittiöön valittiin väreiksi harmaata ja valkoista, makuuhuoneisiin tulee pähkinärunkoiset kaapistot. Itse odotan kaikista eniten kodinhoitohuoneen valmistumista, sinne on suunniteltu mulle ikioma pieni ompelunurkkaus jollaisesta olen aina haaveillut. Ompelukonetta voisi pitää aina esillä eikä olisi niin ylivoimaisen vaikeaa aina alkaa kaivaa sitä jostain komeron nurkasta.

Sähkösuunnitelmaa käytiin viikonloppuna läpi, pistorasioiden sun muiden paikkoja. Sekin on melko hankalaa näin etukäteen tietää mihin niitä pistorasioita oikein tarvittaisiin, kun aina ne sitten kuitenkin on väärässä paikassa tai niitä on liian vähän. Mutta ei niitä nyt liikaakaan voi laittaa, kaikki kun maksaa.  Ja myös valaistusasioita ollaan mietitty, ne toteutetaan saman sähköfirman toimesta. Sama taho toteuttaa meille myös ns. älytalon, jossa sähköjä, valaistusta, kodinkoneita jne voi ohjata keskitetysti ohjelmoimalla. Saa nähdä mitä siitä tulee, meikäläinen on enemmän perinteiden vaalija enkä jaksa opetella kauheasti uusia tekniikoita, mutta kuulemma sen pitäisi vaan helpottaa elämää joten toivotaan nyt sitten että hajamielinen pääkoppani saa sen myötä mielenrauhan ajatuksilta, että jäikö kahvinkeitin päälle, onko hella varmasti kiinni, jäikö valot päälle, telkku pauhaamaan yksin viereiseen huoneeseen jne.. Ja onhan se toki taloudellista ja energiatehokasta kun valot sammuu automaattisesti jos ei huoneessa ole ketään. Kaikki tämä on tietysti ohjelmoinninvaraista, eli ihan miten itse haluamme sitten ohjauksen toteuttaa. Mä toivon vaan että siinä ohjauskojeessa on sitten on/off kytkin jos mulla joskus menee niihin automatisointeihin hermot.

Mutta sinne sähköjen ohjelmointiin on vielä niiiin pitkä matka. Tonttikin vielä kasvaa pusikkoa.